Προαστιακός

Οι Προαστιακές Γραμμές Αθήνας συνδέουν σιδηροδρομικά την Αττική αλλά και την ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών πόλεων, όπως το Κιάτο και τη Χαλκίδα, με το κέντρο της πρωτεύουσας, το λιμάνι του Πειραιά και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες καθημερινά για οικονομική, γρήγορη και αξιόπιστη μετακίνηση από και προς τον τόπο εργασίας τους.

Παράλληλα, οι Προαστιακές Γραμμές Αθήνας προσφέρουν πρόσβαση σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και κοντινούς τουριστικούς προορισμούς, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της πρωτεύουσας και στους επισκέπτες της περιοχής για σύντομες αποδράσεις και εκδρομές.

 

Αναλυτικά οι νέες προαστιακές γραμμές Αθήνας είναι:

 

  • Προαστιακή Γραμμή: Αεροδρόμιο – Κορωπί-  Άνω Λιόσια και   Αεροδρόμιο- Κορωπί- Αθήνα – Πειραιάς.

Η γραμμή συνδέει  απευθείας το Αεροδρόμιο “ Ελευθέριος Βενιζέλος” με το κέντρο της Αθήνας  καθώς και τον Πειραιά, με συχνά δρομολόγια ανά μία ώρα, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, η γραμμή συνδέει το  Αεροδρόμιο “ Ελευθέριος Βενιζέλος” με το σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας, όπου υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες που πραγματοποιούν δρομολόγια στη γραμμή του εθνικού δικτύου.

Επιπλέον, από το σταθμό «Κάτω Αχαρναί» υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες που πραγματοποιούν δρομολόγια με προορισμό το Κιάτο ή τη Χαλκίδα.

Δρομολόγια εκτελούνται και στο τμήμα Αεροδρόμιο-Κορωπί-Άνω Λιόσια και αντιστρόφως.

 

  • Προαστιακή Γραμμή Πειραιάς- Αθήνα – Κιάτο.

Η γραμμή συνδέει απευθείας τον Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας, καθώς και με όλες τις πόλεις  που βρίσκονται στη διαδρομή από τον Πειραιά με τελικό προορισμό το Κιάτο, όπως Ασπρόπυργο, Μαγούλα, Μέγαρα, Κόρινθο κλ., με συχνά δρομολόγια ανά μία ώρα, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Από το σιδηροδρομικό σταθμό του Κιάτου, υπάρχει και λεωφορειακή σύνδεση με την Πάτρα.

Από το σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες  που πραγματοποιούν δρομολόγια στη γραμμή του εθνικού δικτύου.

Επίσης, από το σταθμό «Κάτω Αχαρναί» υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες που πραγματοποιούν δρομολόγια με προορισμό  τη Χαλκίδα ή το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

  • Προαστιακή Γραμμή Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο.

Η γραμμή συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας και με τελικό προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών « Ελευθέριος Βενιζέλος». Πραγματοποιούνται τακτικά δρομολόγια κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανά μία ώρα.

Από το σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες  που πραγματοποιούν δρομολόγια στη γραμμή του εθνικού δικτύου.

Επιπλέον, από το σταθμό «Κάτω Αχαρναί» υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες που πραγματοποιούν δρομολόγια με προορισμό  το Κιάτο ή τη Χαλκίδα.

 

  • Προαστιακή Γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα.

Η  γραμμή συνδέει απευθείας τη Χαλκίδα με το κέντρο της Αθήνας και αντίστροφα, με καθημερινά δρομολόγια.

Επιπλέον, από το σταθμό «Κάτω Αχαρναί» υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στις αμαξοστοιχίες που πραγματοποιούν δρομολόγια με προορισμό  το Κιάτο ή το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

 

Proasiakos stations map